Mark Zuckerberg 

Mark-Zuckerberg-Fejjan-för-allaMark Zuckerberg, känd som Facebooks grundare, föddes 14 maj, 1984 i en delstat tillhörande New York. Idag äger han dock 28 % av företaget. Zuckerberg växte upp i ett judiskt hem, men säger sig själv vara ateist. Han kan läsa samt skriva på fem olika språk och det är engelska, franska, latin, klassisk grekiska och hebreiska. Zuckerberg och hans tre klasskamrater Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin och Chris Hughes som alla gick på Harvard, skapade Facebook tillsammans. Han hade redan innan detta ett par olika projekt på internet som var framgångsrika. Han är idag världens 14:e rikaste person och har stöttat flera olika skolor med pengar. Han tyckte inte direkt om filmen som handlar om grundandet, och vägrade samarbeta med filmteamet. 2010 blev Zuckerberg utsedd till Time Person of the Year av tidningen Time. Han är gift med Priscilla Chan sedan 2012. 

Grundarna hoppar av från Facebook 

I dag värderas företaget Facebook till cirka 40 miljarder dollar och det för att det är världens tredje största internetföretag, efter Google och Amazon. Även om Facebook grundades av fyra personer så är det nu nästan bara Mark Zuckerberg kvar. Saverin blev nästan kapad från FB i början av grundandet, men han fick stå kvar som delgrundare.  Dustin Moskovitz och Chris Hughes, de två andra som var med i början, har idag hoppat av och starta egna företag som går i lite samma anda som FB. 

Dave Morin var den som ansvarade för Facebookplattformen, har tillsammans med Shawn Fanning (medgrundare till Napster), startat en Facebookliknande tjänst vid namn Path. Den finns som app till Iphone i USA men inte i Sverige, än. 

Adam D´Angelo, var från början Facebooks teknikchef. Men han lämnade Facebook redan 2008 för att tillsammans med Charlie Cheever starta något som heter Qouram som är en fråga-svar-sajt.